Termostat programabil electronic cu fir Conter CT7S

Cod:
28761
Favorite
714 lei
În coș
Cantitatea
Grafic de lucru
Lu - Vi:
09:00 - 18:00
, Sâ:
09:00 - 16:00
Descriere

Termostatul CT7S este de tip programabil, foarte usor de folosit. Este conceput pentru comandarea unui aparat de incalzire sau racire, fiind compatibil cu majoritatea modelelor de cazane comercializate in Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24Vcc sau 220Vca). Termostatul poate fi programat pe o saptamana, astfel incat, instalatia de incalzire sau climatizare sa realizeze diferite valori de temperatatura, la ore prestabilite in locuinta sau biroul dvs., asigurand confort si economie de energie. Programul se repeta ciclic, in mod automat. Programul unei zile este format din 6 perioade de timp, cu 6 temperaturi diferite, alese de dvs. Programul fiecarei zile poate sa se repete sau sa fie diferit de restul zilelor. Termostatul poate comanda un aparat de incalzire sau climatizare, dar, cu scopul simplificarii textului, vom folosi termenul de cazan.

Sensibilitatea de comutare reprezinta diferenta dintre temperatura reglata si temperatura la care termostatul comuta, cupleaza sau decupleaza cazanul. Sensibilitatea termostatului este de 0,2°C. Adica daca fixam, de exemplu, temperatura ambianta la 20°C, termostatul va inchide circuitul la o temperatura mai mica de 19,8°C si-l va deschide la o temperatura mai mare de 20,2°C. Sensibilitatea de comutare poate fi verificata numai cu un termometru de precizie, nu si prin citirea temperaturii de pe termostat, deoarece precizia de afisare este de 0,5°C. Astfel, termostatul afiseaza rotunjit 20,0°C, cand temperatura este de 20,0°C si 20,4°C, respectiv afiseaza 20,5°C pentru domeniul 20,5°C - 20,9°C.

Functia antiblocare pompa Cu scopul prevenirii blocarii pompei, la ora 0 si 00 minute, termostatul comanda pornirea cazanului pentru un minut. Comanda este data numai in cazul cand timp de 24 ore, termostatul nu a mai dat comanda de pornire.

Amplasarea termostatului Termostatul poate fi montat pe perete. Este important sa-i gasiti locul potrivit in incapere, deoarece temperatura pe care o sesizeaza va sta la baza tututor programelor pe care le realizeaza. Va lucra bine daca temperatura sesizata va fi cea reala si nu una influentata de surse de frig sau caldura, cum ar fi: frigider, televizor, veioza, horn, fereastra, usa de la intrare etc. Inaltimea optima este 1,5m de la podea, intr-o zona cu circulatie naturala a aerului. Sub nicio forma nu-l instalati la exteriorul peretilor.

Punerea in functiune Indepartati capacul din spate al termostatului apasand usor cu o surubelnita, varful clemei, asa cum se vede si in figura. Va fi vizibil suportul bateriilor si circuitul imprimat cu piesele electronice, pe care va rugam sa nu le atingeti. Introduceti 2 baterii alcaline de tip AA (R6), in suportul special conceput, tinand cont de polaritate. Remontati capacul termostatului pornind de la balamalele de jos, pentru ca relelul sa fie conectat la partea electronica. Pe afisaj apar cu intermitenta datele. Daca datele nu apar sau nu sunt afisate continuu, apasati butonul de RESET, sau repuneti bateriile in locas. Daca tensiunea bateriilor este scazuta, pe afisaj apare semnul "indicator baterie slaba". Termostatul trebuie sa stie ziua, ora si minutul. Introducerea acestor date se numeste SETARE si se realizeaza cu ajutorul butoanelor DAY, + si -. Apasati DAY, apar pe ecran doar ora, minutele si cu intermitenta zilele saptamanii. Valoarea care apare cu intermitenta se poate modifica cu ajutorul butoanelor + si -. Apasand butonul + sau – se ajunge la numarul zilei curente (1-luni, 2-marti s.a.m.d.). Aceste butoane se apasa de mai multe ori in vederea obtinerii valorii dorite.Valoarea se modifica rapid daca butonul este actionat continuu mai mult de 3 secunde. Mergeti mai departe cu setarea apasand butonul DAY. Va palpai ora, apoi minutele. Reglajul acestora se face tot din butoanele + si -. La sfarsit aparati SET pentru validarea datelor sau nu aparati nimic, timp de 15 secunde.

Programarea termostatului Termostatul poate fi programat pe durata unei saptamani. El va functiona automat, respectand ciclic programul stabilit. De exemplu, daca doriti de la ora 7 si 10 minute, 20,5°C pe timpul zilei, si de la ora 22 si 40 minute, 18°C noaptea, inseamna ca aveti doua perioade de timp la 24 ore. Programul zilei consta in acest caz din cele 2 perioade. Programarea inseamna sa introduceti in termostat aceste date, adica introducerea orei de inceperea perioadei si temperatura dorita. Programul unei zile este compus din max. 6 perioade (P1, P2, P3, P4, P5 si P6), cu 6 valori diferite de temperatura. Termostatul vine din fabrica cu un program prestabilit, acelasi pentru fiecare zi a saptamanii, care arata astfel:

Programul mai este reprezentat si prin urmatoarea diagrama:

Puteti modifica oricand acest program, dupa preferintele dvs. Puteti alege 6 temperaturi diferite pe o singura zi, iar zilele pot diferi ca programe unele de altele. Temperaturile se pot repeta si zilnic. Daca doriti repetarea unui program pe mai multe zile, este suficient crearea sa pentru una din zile, si pe care il vom numi program model si pentru repetitia sa pe alte zile vom utiliza butonul COPY, conform indicatiilor de la paragraful 3.2.

3.1. Programarea detaliata Apasati butonul SET pentru revenirea la starea initiala. Incepeti programarea tinand apasat butonul SET in acelasi timp cu butonul PROG. In partea superioada a ecranului apar cu intermitenta zilele saptamanii (1,2,4,5,6,7). Din butoanele + si – selectati toate zilele saptamanii sau doar pe una din ele, dupa cum palpaie indicativul. a. apasati butonul PROG pentru confirmare. Apare P1, ora, minutele si temperatura. Ora palpaie. Cu butoanele + si – setati ora la care doriti sa inceapa perioada P1. Reglajul se face din 10 in 10 minute.

b. Apasati butonul PROG. Temperatura corespunzatoare perioadei P1 incepe sa palpaie. Cu butoanele + si – setati temperatura dorita. Temperatura poate fi reglata cu pasi din 0,5 in 0,5°C. Apasati butonul PROG pentru confirmare si trecere la perioada urmatoare (P2). Se repeta pasii pentru setarea celorlalte perioade. Dupa introducerea temperaturii si la P6, apasand PROG repetat se pot vizualiza setarile efectuate. Prin apasarea butonului SET se valideaza programarea.

3.2. Copierea programelor de pe o zi pe alta Apasati butonul SET pentru revenirea in starea initiala. Activati regimul de copiere apasand mai mult de 5 secunde botunul COPY. Pe afisaj apare semnul COPY, iar ziua de luni (1), va palpai. Cu ajutoul butoanelor + si – selectati ziua al carei program doriti sa-l copiati in memoria temporara, (de ex. 2) – il vom numi program model. Apasati butonul COPY pentru a transfera programul selectat, palpairea zilei se opreste, semnul COPY ramane vizibil. Din butoanele + si – selectati ziua unde doriti sa copiati programul (de ex. 3). Prim apasarea butonului COPY se realizeaza copierea programului. Daca doriti copierea programului si pe o alta zi, selectati ziua respectiva din butoanele + sau -, dupa care apasati din nou butonul COPY. Apasati butoul SET pentru a iesi din copiere. Acest lucru se realizeaza si automat daca timp de 15 secunde nu atingeti niciun buton. Pentru a reproduce programul altei zile (alt program model), este necesar sa iesiti si apoi sa reveniti in regimul de copiere. Cum se procedeaza daca nu se doreste 6 perioade intr-o zi? Daca doriti, de exemplu, numai 2 perioade intr-o zi (reprezentate in diagrama alaturata, de la 7 si 10 minute 20,5°C pe timpul zilei si de la ora 22 si 40 minute 18°C noaptea, cum veti sterge celelalte 4 perioade Simplu! Veti folosi numai perioada P1 si perioada P6. Programati pentru P1 20,5°C, de la 7 si 10 minute, pentru P2 aceeasi temperatura. La fel si pentru P3, P4 si P5, iar pentru P6, de la ora 22:40, 18°C.

3.3 Verificarea programului Apasati butonul PROG si va pare P1, cu ora de incepere a perioadei si temperatura aferenta. Nu palpaie nimic. Apasand din nou PROG, apare P2. In acest mod verificati toate cele 6 perioade. Din butoanele + sau – se ptrece la verificare altei zile. Programele pot fi sterse daca se apasa butonul RESET. In acest caz, termostatul revine la setarile initiale, adica cele de fabrica.

Modificarea temporara a temperaturii Exista 4 moduri de schimbare a temperaturii programate:

4.1. Modificarea temperaturii pana al urmatoarea perioada De exemplu, ati sosit mai devreme acasa si doriti o temperatura superioara. Apasand butonul + veti modifica in ordine crescatoare temperatura pana ajungeti la cea dorita de dvs. pe ecran va aparea simbolul "indicator functionare in regim manual". Termostatul va inchide circuitul, comandand cazanului pornirea. Acest lucru va fi semnalizat vizual pe ecranul termostatului cu simbolul "indicator functionare cazan". Acest regim manual va fi activ pana la urmatoarea perioada de timp programata. Afisajul va arata atat ora cutenta, cat si intervalul pana la urmatoarea perioada de timp. La scurgerea acestui timp de pe ecran va disparea semnul "indicator functionare in regim manual", iar termostatul va intra in regimul de lucru programat. Daca v-ati razgandit si doriti programul initial, apasati SET.

4.2. Modoficarea temperaturii pentru 1...9 ore (Party program) Apasati butonul + sau – pentru a obtine in regim manual temperatura dorita. Apasati butonul DAY, apare simbolul "indicator regim manual pe durata determinata" si cifra 1, care indica numarul de ore cat va dura programul. Apasati DAY de mai multe ori pentru a scrie numarul de ore dorite. Dupa scurgerea acestui timp de pe ecran va disparea simbolul "indicator regim manual pe durata determinata", iar termostatul isi va continua programele setate. Daca doriti sa reveniti la programul de lucru automat, inainte de scurgerea perioadei manuale, apasati butonul SET.

4.3. Modificarea temperaturii pentru 1...99 zile (Regim concediu) De exemplu doriti sa plecati in concediu iarna, sa zicem 10 zile si doriti nu 20°C, in casa, ci 12,5°C, apasati butonul HOLD si tineti-l apasat mai mult de 2 secunde, pana apare "indicator regim manual pe durata determinata". In locul orei va aparea d:01, care reprezinta numarul de zile. 01 palpaie. Apasand butonul + veti obtine numarul de zile dorit. Afisajul va arata alternativ ora exacta, respectiv cate zile va dura programul ajustat de dvs. La scurgerea respectivului interval, de pe ecran va disparea simbolul "indicator regim manual pe durata determinata" , iar termostatul va reveni la setarile anterioare. Anularea regimului concediu se face apasand butonul SET, termostatul revenind imediat la programarea initiala.

4.4. Modificarea temperaturii pana la urmatoarea interventie (Regimul „Bunica”) Se apasa butonul. Langa valoarea temperaturii astfel setate, apare pe ecran simbolul "cheie". Manevrati butoanele + sau – pentru obtinerea valorii de temperatura dorita. Termostatul va lucra la aceasta temperatura pana la o noua interventie. Daca doriti schimbarea temperaturii si mentinerea regimului, manevrati butoanele + sau –. Iesirea din acest program este similara cazurilor precedente: se apasa butonul SET si termostatul revine imediat la modul de lucru automat.

Iluminarea afisajului Se apasa butonul LIGHT. Afisajul va fi iluminat timp de 10 secunde. Daca actionati vreun buton, iluminatul se va stinge dupa 10 secunde dupa ce ati eliberat repsectivul buton. Un iluminat mai lung duce la cresterea consumului electric al termostatului, implicit la uzura rapida a bateriilor.

Schimbarea bateriilor Durata de viata a bateriilor trebuie sa fie de un an, in cazul cand folositi baterii de marca si obligatoriu alcaline. Bateriile se vor schimba atunci cand pe ecran va aparea simbolul "indicator bateria slaba". Se deschide capacul termostatului, asa cum este descris la punctul 2 si se inlocuiesc bateriile uzate cu cele noi, repectand polaritatea. Schimbarea bateriilor trebuie urmata de setarea zilei, orei si minutului. Daca actionati butonul RESET, termostatul va pierde toate datele, inclusiv programele setate si se va intoarce la cel de fabrica.

Realizarea conexiunilor Termostatul este prevazut cu un releu avand 3 contacti, fara potential electric pe ei (1- NO, 2-COM, 3-NC). NO si COM se conecteaza daca termostatul comanda un cazan de incalzire, iar pentru un aparat de climatizare, legaturile sunt NC si COM. Atentie! Respectati conditiile impuse de producatorul aparatului de incalzire sau climatizare! Cu scopul economisirii bateriilor, releul este de tip bistabil, consuma curent numai cand comuta de la o stare la alta. Tensiunea de la bornele NO, COM si NC depinde de la cazan la cazan. Dimensionati cablul in functie de distanta pana la cazan, dar si in functie de tensiunea de comanda.

Alți producatori de termostate
Cada Villeroy & Boch Oberon 1800x800 Quaryl
18 000
16 500 lei
În coș
Bideu suspendat Roca Debba A355995000
3 375 lei
În coș
Lavoar cu dulap ORKA Nuvola 80 White
7 950 lei
În coș
Lavoar Roca Caserta
1 000 - 2 125 lei
Dulap penal ORKA Varna 40 Matt Grey
7 999 lei
În coș
Lavoar cu dulap ORKA Duden 80 White
6 590 lei
În coș
Bideu stativ Roca Carmen A3570A4000
7 900 lei
În coș
Baterie Ferro VITTO BVI7VLBL (Dus)
1 520 lei
În coș
714lei